۱۳۸۹ مرداد ۱۲, سه‌شنبه

آیا دم مردانه به جز لاف نبود؟


پارسال، همین روزها تب H1N1 داغ داغ بود. نگران این بودیم که تا پایان پاندمیک اعلام شده سازمان بهداشت جهانی چند نفر از دور و بری ها دیگه نیستند! WHO گفته بود که تا آخرای زمستون 2010 واکسن در اختیار کشور ها قرار می گیرد. همزمان نگرانی از ورود واکسن های تقلبی ساخت کشورهای همسایه، مثل پاکستان وجود داشت. از روبوسی راحت شده بودیم.  توصیه شده بود که ماسک شماره فلان و نه هر ماسکی بدرد می خوره و دستها رو چه جوری باید شست. سفر حج پارسال محدودیت هایی رو داشت. تلویزیون احساس بدی داشت که بنویسه آنفولانزای خوکی. دانشگاههای علوم پزشکی برنامه هایی رو برای کادر درمانی برگزار کرده بودند. روزی که رفته بودم قسمت قابل توجهی از دفتر چه تلفن، قسمت شماره تلفن پزشک ها و دندون پزشک ها، رو به عینه دیدم!
حتی من اینجا و اینجا نوشته بودم.
هنوز هم روی در و دیوار داروخانه ها پوستر های ژل های بدبوی ضد عفونی کننده دست دیده می شه و آدمیزاد به این همه وقت شناسی بعضی ها غبطه می خوره! کارخانه های تولید کننده مواد شوینده هم تبلیغات تلویزیونی صابون مایع ا شون رو به آنفولانزای H1N1 مزین کرده بودند، انگار فرمول ویژه و اختصاصی مبارزه با این آنفولانزا رو انحصارا بدست آورده بودند.  یاد اون وقتا می افتادم که تازه کامپیوتر اومده بود و یه دفعه تو بازار پر شده بود از کاور و محافظ مانیتور و جای دیسکت و ...
زمستون امسال به طور موردی کلاس های مدارس تعطیل شده بود و موارد ابتلا و مرگ هم گزارش می شد. اما از واکسیناسیون تمام جمعیت خبری نشد. هر چند که اکثر دارو خانه ها واکسن آنفولانزای فصلی  رو داشتند. عده ای به هوای اینکه این واکسن، همون واکسن آنفولانزای خبیث جدید هست واکسن زدند و یه عده هم آگاهانه وبرای اینکه احتمال سرماخوردگی شون کمتر بشه این کار رو کردند.
 آش به اون شوری که گفتند نبود. شرایط خیلی وخیم نشد. شاید به دلیل حساسیت جوامع و دولت ها و رعایت اصول بهداشتی این شرایط وخیم پیش نیومده. ولی به هر حال WHO زیر سوال رفته. سازمان بهداشت جهانی متهم شده که در مورد شدت علائم و مرگبار بودن این بیماری با شرکت های داروسازی تبانی کرده تا شرایط رو پاندمیک اعلام کنه و کشورها مجبور به خرید و ذخیره داروهای ضدویروسی و واکسن این کارخونه ها بشن.
WHO مسئول ترس گسترده و بی مورد و هدر دادن میلیون ها دلار توسط کشورها، به خاطر گزارشات اشتباه شناخته شده.
جریان انتقادها از اروپا شروع شد. اولین گزارشی که WHO رو متهم کرده بود که با شرکت های دارویی زد وبند داشته از پاریس منتشر شد. در گزارش بعدی فیونا گادلی سردبیر BMJ گفته که اعتبار و آبروی سازمان بهداشت جهانی بدجوری آسیب دیده و باید یه فکری به حال خودش بکنه.
ولی این داستان از طرف سازمان بهداشت جهانی رد شده و در یه مصاحبه یا گزارش، یه مقام مسئول گفته که این حرف ها اهانت به شعور قربانیان H1N1 هست(!) و مواضع ما کاملا شفافه و اسنادش هم موجود می باشه و سازمان بهداشت جهانی هیچ کوتاهی نکرده و تا الان 13 هزار نفر در دنیا کشته شدند و به خاطر همین حساسیت ها بوده که بیماری در وضعیت ملایم یا Mild باقی مونده. هر چند که این مقام شروع دوباره موج بیماری (در مورد موج دوم)، در نیمکره شمالی رو در فصل سرد پیشرو نامحتمل ندونسته. همونطور که الان در نیمکره جنوبی فعالتر هست.
نتیجه اخلاقی: حقیقت رو از هیچ جا نمی شه پیدا کرد.

هیچ نظری موجود نیست: